Artiest uitgelicht – Mary Jennings

Mary Jennings

Met onze dienst heeft u toegang tot muziek van getalenteerde artiesten over de hele wereld. Maak kennis met Mary Jennings, een getalenteerde muzikante uit Amerika.

“There is nothing better than having your friend in Ireland call you because she heard your song in a store! BizMusiq got my music into countries I have never gotten to visit!”

Mary is een muzikante die haar levenservaringen terug laat komen in haar meeslepende muziek. Ze werd geboren in een muzikale familie en begon dus ook al op haar vijfde met het bespelen van haar eerste instrument, de piano. Hiernaast oefende ze vanaf jonge leeftijd al met haar grootouders op het zingen in harmonie, een kwaliteit die nog steeds hoorbaar is in haar muziek. Hoewel Mary zich haar hele jeugd al bezig hield met muziek heeft het onverwachte overlijden van haar moeder in 2001 haar er uiteindelijk toe gezet verder te gaan in de muziek.

“When people ask me why I’m a musician, I tell them that it’s largely because music is my therapy.” Het schrijven en creëren van muziek bood Mary een manier om uiting te geven aan haar gevoel en wat ze mee had gemaakt. Het oprechte en eerlijke album dat voortgekomen is uit deze periode blijft een inspiratiebron voor al haar muziek. Met een dijk van een stem, een uniek piano-geluid en een gave om je mee te nemen in haar verhalen, creëert Mary een geheel eigen aanwezigheid op het podium.

Tijdens haar muzikale carrière is Mary Jennings op tour geweest met muzikanten waaronder Jeffrey Gaines, Mike Doughty, Teddy Geiger, Ryan Cabrera en Rachel Yamagata. Hiernaast heeft ze op verschillende festivals in Amerika gespeeld, waaronder CMJ in New York en South by Southwest in Texas. Hiernaast is haar muziek gebruikt in een reclame van elektronicabedrijf Casio en is één van haar nummers te horen in de horror-film Devil Seed (toevallig ook haar favoriete filmgenre).

Leer meer over Mary Jennings op haar website of beluister hieronder direct één van haar nummers en laat je meevoeren door de dromerige klanken van haar muziek.

 

Terug naar Nieuws