Artiest uitgelicht – Jeff Campbell

jeff campbell

 

Jeff Campbell is een Amerikaanse singer songwriter met een liefde voor optreden. Het liefst stapt hij op de bus met alleen zijn gitaar, om zo het hele land door te reizen en zijn muziek met zoveel mogelijk mensen te delen. Een band opbouwen met zijn publiek staat centraal bij Jeff, daarom treedt hij ook het liefst op in kleine zaaltjes waar hij direct contact met zijn luisteraars heeft.

Jeff Campbell is te omschrijven als een poëet met een liefde voor rockmuziek. Na 10 jaar werken bij een baan van 9 tot 5 kon Jeff er niet langer onderuit, hij moest zijn passie voor muziek volgen. En het is duidelijk dat hij hiermee de juiste keuze heeft gemaakt. Deze talentvolle artiest heeft het podium al gedeeld met artiesten zoals John Mayer, Counting Crows, The Grateful Dead en stond in het voorprogramma van de band Train. Ook is hij de winnaar van de Guitar Center’s National Singer Songwriter Competition, een Amerikaanse competitie waar meer dan 13.000 mensen aan hebben deelgenomen.

Jeff Campbell is geen muzikant die er in korte tijd zoveel mogelijk nummers uit probeert te krijgen. Liever kiest hij voor muziek waar hij daadwerkelijk een verhaal mee vertelt en zo mensen echt bereikt. “The best music is so often about a story, about the feelings conveyed by what the writer/performer is saying and whether or not they mean it”. Beluister hieronder één van de nummers van het album The Kitchen Sink, een album dat Jeff zelf omschrijft als zijn levenswerk. Op het album combineert hij zijn passie voor goede melodieën met pakkende riffs en verhalende teksten.

 

Benieuwd naar meer van onze muzikanten? Luister dan nu gratis naar onze demo.

Meer weten over Jeff Campbell? Ga hier naar zijn website.

Terug naar Nieuws