Veelgestelde vragen

Heeft u nog een vraag over BizMusiq? Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Als uw vraag hier niet bij staat, kunt u ook contact met ons opnemen.

Wat is BizMusiq?

Uw partner in zakelijke achtergrondmuziekdiensten.

Wie zijn de initiatiefnemers achter BizMusiq?

Marktleider Tribe of Noise: het online collectief van duizenden artiesten die muziek in eigen beheer uitbrengen.

Biedt BizMusiq ook maatwerk?

Ja, deze propositie heet BizMusiq+ en is ontwikkeld binnen een zeer flexibele internetomgeving. Mocht u en uw organisatie ideeën hebben over een eigen muziekprogramma, gecharmeerd zijn van een white label oplossing in uw eigen huisstijl, marketing of communicatie functionaliteiten toe willen voegen of een combinatie willen maken tussen rechten-inclusieve muziek en bekende radiomuziek, we staan voor uw klaar. Meer weten? Neem contact met ons op.

Wat is het verschil tussen BizMusiq en bijvoorbeeld Spotify?

De muziekdienst Spotify is een dienst voor consumenten. BizMusiq is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. Spotify mag in Nederland niet gebruikt worden voor zakelijke doeleinden.

De speler lijkt niet te werken, wat kunnen we zelf controleren?
 1. Als het systeem meldt dat uw IP adres niet wordt herkend. Log s.v.p. (opnieuw) in.
 2. Het kan zijn dat de firewall van uw bedrijf de dienst blokkeert. Neem s.v.p. even contact met ons op.
 3. De eerste keer dat u vanaf een computer inlogt worden er op de achtergrond een aantal controles uitgevoerd. Als u op de afspeelknop drukt kan het dan ook 10-20 seconden duren voordat de muziek te horen is. De volgende keer dat u op dezelfde computer inlogt gaat het verbinden sneller.
 4. U weet niet zeker of de browser verouderd is? Deze informatie vindt u meestal terug in het menu onder "about [browser]". Als u er niet uitkomt kunt u ook een andere (recente) browser installeren en de dienst daarin openen.
 5. Indien u twijfelt of er iets mis is met het geluid, open dan bijvoorbeeld een video op YouTube om te testen of daar wel geluid vandaan komt
 6. Onze online speler gebruikt een aantal scripts die door uw internetbrowser moeten worden toegestaan. Als u in de browserinstellingen een hoog beveiligingsniveau heeft aanstaan kan het zijn dat uw browser deze scripts blokkeert. Door het beveiligingsniveau te veranderen naar de standaard beveiligingsinstellingen van uw browser kan het probleem opgelost zijn.
 7. Werkt het na bovenstaande stappen nog steeds niet? Neemt u svp contact met ons op.
Wat voor apparatuur heb ik nodig?
 1. Een PC, Mac, laptop of tablet met een recente internetbrowser volstaat.
 2. Een stabiele internet verbinding. De muziekdienst zelf gebruikt weinig bandbreedte (128kb/s) maar een stabiele (kabel) internetverbinding is wenselijk.
 3. Een audiokabel die aan één kant verbonden is met de geluidskaart van de computer of de koptelefoon uitgang op de tablet en aan de andere kant met de geluidsinstallatie in de zaak of rechtstreeks met versterkte luidsprekers.
 4. Geluidsinstallatie of versterkte luidsprekers.
Kan ik SONOS gebruiken?

In de app van Sonos vindt u "Tribe of Noise" als muziekdienst. Bij het toevoegen wordt gevraagd of u al een Tribe of Noise account heeft. Door dit te bevestigen en uw BizMusiq inloggegevens te gebruiken kunt u de connectie voltooien.

In welke internetbrowsers werkt de mediaspeler?

De volgende browsers worden minimaal ondersteund door BizMusiq:

  1. Windows:
   1. Internet Explorer 9 of hoger
   2. Chrome
   3. Firefox
   4. Opera
  2. Mac:
   1. Safari 6 of hoger
   2. Chrome
   3. Firefox
   4. Opera
  3. Mobile:
   1. Chrome op Android
   2. Safari op iOS 7 of hoger
Wat is het verschil tussen Buma/Stemra en Sena?

Buma/Stemra is de collectieve beheerorganisatie die vergoedingen int, in het belang van de aangesloten muziekuitgevers, tekstdichters en componisten. Sena int ook vergoedingen maar dan in het belang van platenmaatschappijen en uitvoerende artiesten.

Hoe beëindig ik onze Buma/Stemra en Sena licenties?

U kunt uw licenties schriftelijk opzeggen via service@mijnlicentie.nl onder vermelding van uw licentienummers en contactgegevens. Stuur voor de zekerheid een kopie van het certificaat mee dat u van ons ontvangt bij het afsluiten van uw abonnement. Als reden vermeldt u dat u alleen nog gebruik maakt van het rechten-inclusieve repertoire van Tribe of Noise. U kunt ons natuurlijk ook vragen om u bij deze stappen te helpen.

Kan ik radio en BizMusiq naast elkaar gebruiken?

Ja. Denk bijvoorbeeld aan een automobielbedrijf met in de showroom muziek van BizMusiq en in de werkplaats een landelijke radiozender. Alleen voor de werkplaats gelden dan de Buma/Stemra en Sena licenties. Neemt u svp contact met ons op voor ondersteuning.

Mag ik tijdens openingstijden af en toe mijn eigen radio aanzetten?

Nee, u heeft de Buma/Stemra en Sena licenties beëindigd en de muziek in de betreffende ruimte vervangen door BizMusiq.

Kan ik in mijn pand tegelijk verschillende BizMusiq genres afspelen?

Ja, maar dan heeft u meerdere licenties nodig. Met elke licentie kunt u via de online speler 1 muziekprogramma tegelijk afspelen.

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Geen probleem. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Direct een abonnement

Met uw account kunt u één of meerdere maand- of jaarabonnementen afsluiten.
U krijgt dan direct toegang tot drie volledige muziekprogramma's, onderhouden door onze professionals.

Een maandabonnement bedraagt €24,95 exclusief BTW.
Bij het afsluiten van een jaarabonnement krijgt u korting en betaalt u slechts €284,45 exclusief BTW.