Marko Roca

Marko is geboren in Kroatië, maar startte zijn carrière in Portugal waar hij in 1992 naartoe verhuisde. Toen Marko 17 was, maakte hij deel uit van het eerste hiphop album uit Portugal. Voor dit album produceerde hij de beats voor vier verschillende nummers. Na dit album werd hij een grote speler op de DIY-scene in Portugal, waarbij onafhankelijke muzikanten hun eigen muziek produceerden en verkochten. Hiernaast kreeg Marko een radioprogramma op zowel de lokale en nationale radio in Portugal. In 2001 startte hij samen met een vriend een eigen muzieklabel genaamd Loop:Recordings, tot de dag van vandaag één van de meest succesvolle onafhankelijke muzieklabels in Portugal. Zijn carrière van meer dan 20 jaar als muzikant, DJ, producer en industrie expert, heeft ertoe geleidt dat Marko geheel thuis is in alle aspecten van de muziekindustrie.

Maar hoe past Marko in ons verhaal? Al deze ervaring maakt hem de perfecte kandidaat voor het opstellen van onze rechten-inclusieve en BizMusiq+ muziekkanalen met populaire hit-muziek. Met zijn kennis van de effecten die muziek kan hebben op mensen, kiest hij de juiste nummers om een goede sfeer te creëren. Hij besteedt veel aandacht aan het verloop van iedere lijst en de ervaring van de luisteraar. Zo stelt hij muziekkanalen op die interessant genoeg zijn voor verschillende klanten en in verschillende settings. Zoals Marko het zelf brengt: "Het is mijn taak om naar muziek in de juiste context te luisteren. Wanneer ik een nummer beluister, weet ik direct of deze geschikt is en in welke lijst deze het beste past." Hij voegt iedere maand nieuwe muziek toe aan de kanalen, zodat uw klanten en werknemers iedere maand kunnen genieten van een nieuw geluid.

BizMusiq: Met onze community van meer dan 27.000 muzikanten wereldwijd, heeft Marko een stevige basis aan hoogwaardige onbekende muziek tot zijn beschikking. Zijn passie voor "muziek en artiesten ontdekken" zorgt ervoor dat hij het selecteren en samenstellen met plezier doet. Hij hecht daarbij veel waarde aan het directe contact met de artiesten achter de muziek: "De manier waarop je met de artiesten omgaat reflecteert uiteindelijk positief op de kwaliteit van de muziek die je mag gebruiken."

Nieuwsgierig geworden?

Overtuig uzelf en beluister onze demo. U vindt op onze demo-pagina een drietal

muziekprogramma’s met een eigen sfeer van ongeveer een uur in lengte.